Család

Csok: változnak az otthonteremtési támogatás szabályai

Megváltoztatják a csok szabályait: engedékenyebbek lesznek.

Változnak a családi otthonteremtési támogatás szabályai; a cél az, hogy minden magyar család a lehető legolcsóbban juthasson otthonhoz – jelentette be Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Kormányrendeletbe foglalják február folyamán a program korábban rendelet- és szabálymódosításokban rögzített kereteit. Ezek egyike a régi, míg a másik az új építésű lakásokkal kapcsolatos.

Olvass még a csokról az NLCafén:

  • Csok: máris eltörölték a 30 milliós értékhatárt
  • Csok: Budapesten vásárlásra, vidéken építkezésre vennék fel a támogatást
  • Csok: nem csak a háromgyerekesek járnak jól

Az egy- és kétgyermekes családok is igénybe vehetik a támogatást, akkor is, ha van másik ingatlanjuk, a 30 millió forintnál értékesebb otthonokra is igénybe vehető lesz a 10 milliós államilag támogatott hitel, eltörlik az energetikai tanúsítvány kívánalmát, mozaikcsaládok is élhetnek a lehetőséggel, továbbá nem összkomfortos ingatlan is vásárolható lesz ily módon.

Egy országos felmérés szerint a lakosság több mint négyötöde támogatja az otthonteremtési intézkedéseket, a 40 év alattiak körében pedig 95 százalékos az áfacsökkentés támogatottsága.

Csok: változnak az otthonteremtési támogatás szabályai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top