Család

Tény: egészségesebbek a kisállatot tartók!

Nem csak a szívünket melengeti kutyánk vagy cicánk közelsége – nekik hála, az orvost is kevesebbszer látogatjuk!
Bizonyítottan egészségesebbek a kisállatot tartók

Egy amerikai kutatóintézet, a HABRI, az emberek és állatok közötti kötelék és kapcsolat feltérképezésével foglalkozik. Egyik legutóbbi kutatásukban azt vizsgálták, mennyit költenek a saját egészségügyi ellátásukra a gazdik. 

Az eredmény szerint azok, akik kutyát vagy cicát tartanak, 0,6-szor kevesebbszer keresik fel az egészségügyi intézményeket, mint azok, akiknek nincs háziállatuk. 

Egy másik felmérés pedig a kutyasétáltatás előnyeit világította meg: azok a gazdik, akik heti 5 vagy több alkalommal sétálnak a kutyájukkal, kevésbé hajlamosak az elhízásra.

De a kutya vagy a macska közelsége a stresszt és a szorongást is csökkenti, mind felnőttek, mind gyerekek esetében. Nem véletlen, hogy egyre több mentális zavarral küzdő veszi igénybe kutyák segítségét.

Sőt a szív- és érrendszeri megbetegedések és az allergiák kialakulásának veszélye is kisebb, ha szőrös kedvencünkkel osztjuk meg az otthonunkat.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top