Család

Leszbikus nők által nevelt gyerekeket vizsgáltak – íme az eredmény!

Az egynemű párok által nevelt gyermekek mentálisan és viselkedésükben is ugyanolyanok, mint a heteroszexuális párok által neveltek, derült ki egy holland vizsgálatból.

A 190 háztartást vizsgáló kutatás során a gyerekek egészségi állapotát, a szülők partnerkapcsolatát, a szülő-gyerek kapcsolatot, az érzelmi nehézségeket, a megküzdési és a tanulási viselkedést figyelték.

A vizsgálatban részt vevő családok nyolc demográfiai jellemzője – gyermekek kora, szülők kora, iskolázottsága stb. – egyforma volt, a különbséget az jelentette, hogy az egyik felében különböző, a másikban azonos nemű párok nevelték a gyerekeket.

Az azonos nemű szülők gyerekei nem különböznek a többitől

A családon belüli kapcsolatok és a gyermekekre vonatkozó kimenetelek szempontjából nem volt különbség a két csoport között, de az azonos nemű szülők nagyobb szülői stresszt éltek meg.

Ez egybevág korábbi vizsgálatok eredményeivel, melyek szerint a leszbikus anyák nagyobb nyomás alatt érzik magukat szülőként, szexuális orientációjukból kifolyólag.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top