Család

Fél éven át önként kukázott a házaspár

A házaspár filmre is vette a különös kísérletet, céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet az esztelen pazarlásra.

Grant Baldwin és Jen Rustemeyer különös akcióra szánták el magukat: annyira sokkolta őket a tény, hogy a megvásárolt élelmiszer közel fele még ehető állapotban a szemetesekben végzi, hogy elhatározták, fél éven át megpróbálják kizárólag guberált ételből fenntartani magukat.

Eleinte aggódtak, hogy éhezniük kell, de hamar kiderült, hogy még raktárkészletet is fel tudnak halmozni a talált ételből: komplett doboz tojásokat, több száz tábla csokit, szinte tökéletes állapotú gyümölcsöket hordtak haza, nap mint nap. Egyszer találtak egy akkora adag még fagyott csirkehúst, hogy az két hónapig fedezte a húsfogyasztásukat.

Lelőhelyeik a szupermarketek mellett letett konténerek voltak. “Még az sem okozott volna különösebb gondot, ha gluténmentes, organikus vagy vegán diétát akartunk volna tartani” – számolt be a szomorú tapasztalatokról a pár.

A sok készétel miatt Grant öt kilót hízott a fél év alatt
A sok készétel miatt Grant öt kilót hízott a fél év alatt

Annyi kaját hordtak össze, hogy még a látogatóba érkező barátaiknak is tudtak belőle adni. A fő problémájuk az volt, hogy több készételt kellett fogyasztaniuk, mint amennyihez hozzászoktak, mert a kidobott étel túlnyomó részét ezek tették ki.

Egyetlenegyszer sem betegedtek meg a guberált ételtől, az viszont bebizonyosodott, hogy a lejárati dátumokra szinte kivétel nélkül minden esetben jó sok időt hozzá lehet még csapni, amíg fogyasztható az étel.

A házaspár filmet is forgatott a féléves kísérletről, Just Eat It címmel, ami Kanadában zajos sikert aratott, és már az USA-ban is bemutatták.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top