Család

20 évet is kaphatnak a halálra éheztetett agárdi kisfiú családtagjai

Folytatódott a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyében zajló büntetőper. Az ügyész súlyos büntetést kért minden felelősre.

Az apára, az anyára, a nagyszülőkre és a természetgyógyászra 10-20 év között kiszabható szabadságvesztést kért az ügyész vádbeszédében, és súlyos büntetésre számíthat az éhező kisfiút kézrátéttel “gyógyító” önjelölt természetgyógyász és a gyermekorvos is – írja a Népszabadság.

2013 őszén a másfél éves E. Benjámin meghalt Agárdon, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. Az ügy tárgyalása a hónap közepén kezdődött újra. Ennek során során az ügyész a másfél éves kisfiú halálában a családot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel, míg a bioenergetikust foglalkozásának körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolja. A gyermekorvos elleni vádat gondatlanságról szándékosra változtatta az ügyésznő.

A csütörtöki tárgyaláson a család az eljárással szembeni ellenérzésének adott hangot, mondván, hogy az ügyben eljáró szakértők elfogultak, a vád pedig megalapozatlan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top