Család

Kedves anyuka: nemcsak megszülni kell azt a gyereket

Nem szeretnék nyers lenni, imádom a gyerekeket – bár én nem akarok sajátot, ez már eldöntött tény –, de sok anyukának úgy odamondanám egy-egy helyzetben, hogy nem csak megszülni kell azt a gyereket, hanem felnevelni is.

Eszembe jut ilyenkor az a rész a Szex és New York sorozatból, amikor Samantha – talpig Gucciban – odatipegett az étteremben mellette ülő anyukához, hogy fegyelmezze meg a rendetlenkedő gyerekét. A gyerek pedig Samantha fehér ruhacsodájára borította a zöld spagettit. Ez lennék én? Egy öregedő, az életet élvező, gyerektelen nő, aki azonnal kéri a panaszkönyvet, ha egy kölyök késsel dobol az asztalon?

Kedves anyuka: nemcsak megszülni kell azt a gyereket

Nem ez vagyok. Igyekszem minden ilyen helyzetben toleráns lenni, és mint mondtam, imádom a gyerekeket, sok időt töltök az unokahúgommal, szóval nem ezzel van a baj. A problémám a “nem törődöm” anyukákkal van. Bocs, ez fájni fog.

 

Akkor szakadt el a cérna, amikor szerdán egy ruhaüzlet próbafülkéjében próbáltam, ott álltam fehérneműben, és két kisfiú (4-6 éves formák) szórakozásból minden függönyt elhúzott. Amikor az enyémhez értek hangosan felkiabáltak: CICIS NÉNI! Majd a következő 10 percben ezt üvöltötték az üzletben. Anyuka is előkerült 3 perc múlva és ennyit mondott: “gyertek ide, próbáljátok fel ezt a cipőt”.

És most hozzád szólok anyuka. Nők vagyunk. Szerintem a gyerekeid tök jó arcok, még  a 10 perces “cicis néni-műsorral” sem lenne bajom, ha te :

  • figyelnél a gyerekeidre
  • elmondanád nekik, hogy mások függönyét NEM húzzuk el
  • majd egy mosollyal összekacsintanánk, és érezném, hogy sajnálod.

Az a baj, hogy te ezekből egyiket sem tetted meg. Mert te ANYA vagy, én pedig NEM. Neked ez JÁR, én pedig tűrjem el. Azt lesheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top