Család

Fiúnak született Szabó Zsófia

Szabó Zsófia fiúként született, de már kisgyermekként is érezte, valamiért nagyon más, mint a többiek. A transznemű Zsófi alaposan megküzdött az előítéletekkel, most viszont már boldog, és úgy érzi, végre önmagára talált.

Szabó Zsófia kisfiúként látta meg a napvilágot, gyerekként kardozott és katonának képzelte magát. De mindig is érezte, más, mint a többiek.

Az első jeleket Zsófi 8-9 éves korában tapasztalta magán. Tinédzserként későn érő típus volt, a szerelem ekkor csöppet sem foglalkoztatta. Fiú társaihoz hasonlóan ő is a lányokhoz vonzódott csak évekkel később döbbent rá, hogy ez a vonzalom teljesen más jellegű. A nők viselkedése, megjelenése vonzotta leginkább az akkor még fiúként élő Zsófit. Azt érezte, nagyon szívesen hasonulna a nőkkel, a női testtel.

25 évesen találkozott a transzneműség fogalmával először az interneten, és ekkor állt össze önmagában, önmagával a kép. Ekkor már tudta, ő valójában férfitestbe született nő. Ennek ellenére még éveken át próbálta elfojtani magában ezt az egyre erősödő érzést.

Még barátnője is volt, aki nyolc éven át elfogadta a fiú különös viselkedését. Aztán amikor a párja egyre inkább egy másik nőt talált maga mellett a megismert fiúval ellentétben, a felismerés megrázta a párkapcsolatot.

Végül Zsófi 32 évesen döntött, és belefogott a hormonkezelésbe. Gyógyszerészként megkerülhetett néhány abszurd magyar szabályt is. Már azt megelőzően szedhette a gyógyszereket, hogy papíron megtörtént volna nemének megváltoztatása. Mindennek ellenére meg kellett küzdenie a gyógyszerészszakma ellenérzésével is.

A nemátalakító műtétet Amerikában végezték. Zsófi magyarországi munkáját elveszítette, másfél éve Svédországban él és dolgozik. Korábbi barátai elfordultak tőle, családja pedig úgy tesz, mintha nem is létezne.

A transznemű nő ugyanakkor ma már boldog, párjával épp babát terveznek – hangzott el az RTL KLUB Fókusz című műsorában.

Nézd meg teljes terjedelmében Szabó Zsófia történetét

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top