Család

Melyik keményebb: a dolgozó anyák vagy a gyermekükkel otthon maradó anyák élete?

Egy blogon tört ki a vita az anyukák életéről, a kérdés: kinek van nehezebb dolga?

A The Mummy Code nevű, anyukákat összegyűjtő blogon robbant ki a vita, egy kétgyerekes anyuka, Rachelle kezdte. A kérdés: otthon maradt anyukának vagy dolgozó anyukának lenni nehezebb?

Rachelle részmunkaidős állásban dolgozik, ezért vannak olyan napok, amikor dolgozni megy, és olyanok is, amiket otthon tölt 3 és 1 éves gyerekével. Így, ha valaki, hát ő tudja, mik a kétféle élet előnyei és hátrányai. A munkanapokon korán kell, hogy kávét főzzön férjének és elkészítse a gyerekeket, mielőtt elhagyja a lakást. Kiteszi a gyerekeket a megőrzőnél, ahol még mindig, minden alkalommal lelkiismeret-furdalása van egy kicsit. Utána jön a munkanap, ahol persze nemcsak a feladatokkal van elfoglalva, de stresszel a gyerekek miatt is, és próbálja eltervezni, mi legyen a vacsora. 

Melyik keményebb: a dolgozó anyák vagy a gyermekükkel otthon maradó anyák élete?

Az otthonmaradós napokon ugyanolyan korán kell, hogy mindent elrendezhessen a gyerekek körül. Aztán nyomás együtt a szupermarketbe, ahol a gyerekek lehetőleg kibírják a nagybevásárlást, aztán főzés, játék, ha pedig a kicsik alszanak, kihasználhatja az időt a házimunkára.

Szóval Rachelle nem fogja megadni a választ a nagy vita tárgyát képező kérdésre, vagyis bizonyos értelemben tökéletes választ ad rá: irtó nehéz mindkettő, nem lehet dönteni egyik javára sem. A munkaórákra sosem tud 100%-ig koncentrálni a gyerekek miatt, otthon pedig elárasztják a feladatok és lefárasztja a gyerekekkel töltött intenzív idő. A blogposzt rengeteg pozitív kommentet kapott, sok anyuka állt ki Rachelle mellett.

Forrás: DailyMail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top