Család

Addig ne szakíts, míg nem tetted fel magadnak EZEKET a kérdéseket

Rossz hangulatban, vita után vagy menstruáció előtt hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a szakítás jelent majd kiutat a problémás kapcsolatból. Ha nem akarjuk megbánni döntésünket, előtte tegyük fel magunknak ezeket a kérdéseket!

1. Miért akarok szakítani ezzel az emberrel?

Persze ha szakítani akarunk, kézenfekvőnek tűnhet, hogy erre tudjuk a választ, azonban sokszor inkább megmagyarázhatatlan érzések, hangulatok vezérelnek minket – ez pedig nem biztos, hogy jó. Próbáljunk racionális választ adni a döntésre: mik a problémák, miért nem akarok vele lenni? Ha pedig nincs válaszunk, érdemes elgondolkodni.

2. Tudunk dolgozni ezeken a problémákon?

Ha meg tudjuk nevezni a gondokat, problémákat, kezdjünk el azon tűnődni, van-e megoldás? Ne dobjunk el egy értékes köteléket, ha úgy érezzük, tudunk dolgozni a problémákon, ugyanakkor így könnyen rájöhetünk arra is, van-e valami gyógyíthatatlan, ami miatt muszáj lesz hogy elváljanak útjaink.

3. Megbánom majd ezt a döntést?

Ezt persze szinte lehetetlen előre megjósolni, de próbáljunk meg kicsit a jövőbe nézni. Ehhez érdemes alaposan átgondolni az első két kérdést: ha tudom, hogy vannak azonosítható problémák (első), amiken nem tudok változtatni (második), akkor valószínű, hogy jó döntést hozok, és nem fogom majd megbánni a szakítást.

Addig ne szakíts, míg nem tetted fel magadnak EZEKET a kérdéseket

4. Milyen lesz az életem a szakítás után?

Végre csinálhatom a dolgokat, amiktől távol tartott a másik, vagy üresnek érzem majd magam? Ha egyedül vagyunk, több időnk jut magunkra, a barátainkra, a saját hobbijainkra, akkor is, ha ez egy párkapcsolat biztonságából elsőre ijesztőnek tűnhet. Képzeld el egy napodat egyedül, egyedülállóként, és nézd meg, hogyan érzed magad ettől.

5. Mit tanultam ebből a kapcsolatból?

Az egész kapcsolat átértékelése segíthet meghozni a döntést. Fejlődtem? Visszahúztak? Esetleg lenne lehetőségem további fejlődésre? Vagy inkább elszürkülnék, fásult lennék a másik mellett? Vizsgáld meg, milyen emberré lettél, lehetsz a másik mellett, és ezt is vedd figyelembe, mikor véget akarsz vetni kapcsolatodnak. 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top