Család

Kis híján elvesztették várva várt gyermeküket egy homofób bíró miatt

A bírónak a gyerek felügyeleti jogáról kellett volna döntenie, ehhez képest néhány alkalom után már gyerekkereskedelemmel vádolta a szülőket.

“A gyerekkereskedelemnek számtalan aljas és szinte észrevehetetlen módja van”idézi a Buzzfeed amerikai hírportál a virginiai bírót, aki hosszú éveken keresztül keserítette meg egy meleg pár életét pusztán azért, mert nem értett egyet azzal, hogy azonos nemű párok is nevelhetnek gyermeket.

Az 54 éves Jay Timmons és párja, Rick Olson már 25 éve élt együtt, mikor egy ismerős házaspár jóvoltából lehetőséget kaptak rá, hogy harmadszor is szülők legyenek. “Volt már két kislányunk, így meg se fordult a fejünkben, hogy bővítsük a családot” – emlékezett vissza Timmons, majd hozzátette, az ismerős házaspár két olyan embriót ajánlott fel nekik, ami a sikeres mesterséges megtermékenyítésük után maradt.

Kis híján elvesztették várva várt gyermeküket egy homofób bíró miatt

“Nem volt rájuk szükségük, de elpusztítani sem akarták őket, így esett ránk a választásuk” – ezt már Olson mesélte, aki elárulta, mivel a két kislányuk is béranya segítségével született, ezúttal is ezt a módszert választották. “Álmunkban se gondoltuk volna, hogy néhány hónappal később gyerekkereskedelemmel vádolnak majd minket.”

Pedig így történt. A bíró, aki a kis Jacob felügyeleti jogáról döntött volna, felrótta a szülőknek, hogy fizettek a béranyának a gyermekért, amivel kvázi gyermekkereskedővé váltak. A pár és a bíróság között több hónapos elkeseredett pereskedés kezdődött, aminek végén Olson elveszítette az állását is. “Volt olyan időszak, mikor minden éjjel verejtékben úszva ébredtem, mert attól rettegtem, hogy elveszik tőlünk Jacobot.”

A bíró végül ideiglenes felügyeleti jogot adott Jaynek és Ricknek, majd lemondott, egy magasabb pozíció reményében. Utódja szerencsére felülbírálta az ítéletet, és a teljes felügyeleti jogot megadta a gyermeket nevelő párnak. Jay és Rick most kártérítés reményében perel, és a nyilvánossághoz fordultak, hogy mással ne fordulhasson elő ilyesmi.

Olvass még többet azonos nemű párok gyermekeiről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top