Család

Minden iskolában és óvodában lesznek szociális segítők

2018-tól kötelező lesz szociális segítőket alkalmazni minden gyermekjóléti központban. Ehhez kapcsolódóan pályázatot is kiírtak.

Minél közelebb kell vinni a klasszikus szociális munkát végző szociális segítőket a családokhoz, ezért lesznek jelen az óvodákban és iskolákban 2018-tól mondta Nyitrai Imre, a szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatornán.

Könnyű belátni, hogy ha a gyermek minél fiatalabb korában tudnak segíteni a felzárkózásában vagy a családi problémák megoldásában, annál nagyobb sikert lehet elérni – jegyezte meg a helyettes államtitkár.

Szerdán jelentették be, hogy a család- és gyermekjóléti központok számára pályázatot írnak ki, melyen új kollégák alkalmazásával lehet indulni, az elnyerhető összeg pedig a felvenni tervezett segítők számától, a járás méretétől és attól függ, hogy a pályázó központ hány intézményi kapcsolatot tart fenn. A pályázat a legfejletlenebb régiók felé nyit, mert először ott akarnak segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A pályázat egyik célja, hogy mire 2018-ban minden gyermekjóléti központ számára kötelezővé válik a szociális segítő alkalmazása, addigra egy útmutatókkal, protokollokkal körbebástyázott feladatcsomag álljon rendelkezésre. Nyitrai Imre hozzátette: bíznak abban, hogy a pályázat már tavasszal eredményeket produkál, de legkésőbb a 2017 szeptemberében kezdődő tanévben minden pályázónál elindul a feladatellátás, és így egy teljes tanéven keresztül gyűjthetik a tapasztalatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top