Család

Üzennél? – Mondd el egy illattal!

Az illatoknak jelentése van, amelyekkel számos dolgot kifejezhetsz - és legalább ennyit meg is javíthatsz. Egy jól megválasztott aromával nem csak a saját, de mások hangulatát is kedvezően befolyásolhatod. Olvass tovább és meglátod, mennyi mindent üzennek tudatalattinknak az illatok

Egy kellemes illatú otthonban könnyebben magad mögött hagyod a napközben felgyülemlett stresszt és feszültséget. Sőt, vendégeid – már rögtön az ajtón belépve – ez alapján szerzik meg első benyomásukat otthonodról. Minden lakásnak sajátos, jellegzetes illata van, amit már csak ezért is érdemes tudatosan alakítanod.

Vanília
Otthonos és meghitt légkört teremt. Ideális választás, ha a rokonságot vagy a barátaidat látod vendégül. Gyújts meg egy vaníliás illatgyertyát vagy varázsold el érzékeiket valódi vaníliarúd felhasználásával készített teasüteménnyel, hogy az egész lakást bejárja a meleg, édeskés vaníliaillat. Akkor se feledkezz meg róla, ha a saját hangulatodat szeretnéd feldobni: bevetheted enyhe depresszió ellen sőt, vérnyomás csökkentő hatásáról is ismert.

Üzennél? - Mondd el egy illattal!

 

Kávé, narancs, édesgyökér
Frissít és felüdít, javítja a koncentrációs készséget. Egy kutatás szerint a vizuális figyelem fenntartását segíti. A kísérletben részt vevők sokkal tüzetesebben vizsgálták meg azokat a képeket, amelyeket a fent felsorolt illatok valamelyikével kísérve mutattak be nekik, és a későbbiek során sokkal több részletet voltak képesek visszaidézni a “szagosított” élményből. Ha szeretnéd magadra vonzani a tekintetet, rejts el egy kis narancsot, édesgyökeret a helyiségben, vagy kínáld friss, gőzölgő kávéval hallgatóságod.

Kamilla
Csökkenti a stresszt, nyugat és ellazít. Különösen az esti órákban érdemes alkalmaznod főzetként vagy illóolaj formájában. Ha gondterhelt, feszült vagy, egymást kergetik a fejedben a gondolatok és emiatt nem tudsz kikapcsolni, mindenképp próbáld ki a kamillát, ugyanis a fenti tüneteket csillapítva könnyíti az elalvást.

Virágillat
Nyugtató és kedélyjavító. Békés, meghitt légkört teremt. Ha azt szeretnéd, hogy vendégeid jó érzéssel távozzanak tőled, és hogy ebből a pozitív hangulatból bőségesen ragadjon át rád is, állíts össze egy impozáns virágcsokrot a lakásod valamely stratégiai pontján. Télen – friss virág híján – használhatsz illóolajat is. Azt persze nem ígérhetjük, hogy ettől mindenképp elbűvölő és magával ragadó lesz minden együtt töltött perc, de az bizonyos, hogy jó alapot teremt egy kellemes időtöltéshez. A többi már csak rajtatok múlik!

 

Olvass még az illatokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top