Család

Rákbeteg anyukájával együtt borotváltatta le haját a kilencéves lány

"Nem akartam, hogy anyu egyedül érezze magát" – mondta magától értetődően Leila, aki már egész kicsiként is kiállt a nála gyengébbekért.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy meglepődtem Leila akcióján” – kezdte a Today.com amerikai hírcsatornának Liz Revis. A kétgyermekes amerikai nőt idén februárban diagnosztizálták petefészekrákkal, és most a kemoterápia miatt döntött úgy, hogy leborotváltatja a haját.

“A kemo miatt csomókban hullani kezdett, ezért két lehetőségem maradt: vagy megvárom, míg magától kihullik az egész, vagy a kezembe veszem az irányítást és az egésztől megszabadulok.” Liz végül az utóbbi mellett döntött, és ehhez még egy kis társaságot is kapott kilencéves lánya személyében.

Rákbeteg anyukájával együtt borotváltatta le haját a kilencéves lány

Leila önként vállalkozott rá, hogy borotvával megszabadítsák a fürtjeitől, mint mondta, azért, mert nem szerette volna, ha édesanyja egyedül érzi magát. A kislány a Today újságírójának elárulta azt is, nehezére esett látni, hogy édesanyja mennyire szenved a betegsége miatt, de most, ha a tükörbe néz, az új frizurája mindig emlékezteti arra, hogy Liz milyen erős, ezért ő is erősnek érzi magát.

Liznek egyébként van egy négyéves kisfia is, Hendrix, aki egyelőre még nem sokat fog fel a körülötte levő dolgokból. “A hajvágás másnapján megkérdezte tőlünk, hogyhogy nem nőtt még vissza a hajunk. Mikor mondtam neki, hogy az enyém egy jó ideig még nem is fog, azt válaszolta: nem baj anyu, így is nagyon szép vagy.”

Rákbeteg anyukájával együtt borotváltatta le haját a kilencéves lány

Liz elárulta, a haja elvesztése egyáltalán nem viselte meg. “Vannak sokkal komolyabb gondjaim, ami miatt aggódnom kell. Például, hogy a betegség miatt egyáltalán nem tudok már Hendrix után futni, pedig egyre élénkebb.” Az anyuka elmondta azt is, hogy novembertől újfajta kezelést kap a betegségre, és bízik benne, hogy ez már eléri a kívánt hatást. “Az biztos, függetlenül attól, hogy hat-e a gyógyszer, feladni sosem fogom.”

Olvass még többet a petefészekrákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top