Család

Beszóltak a buszon, erre felére fogyott

Egy bántó megjegyzés ébresztette rá a túlsúlyos nőt, hogy ideje lefogynia.

A 45 éves Sharon Farell egy hideg, februári reggelen busszal indult dolgozni. Miután lehuppant az egyik ülésre, egy idős férfi szállt fel a buszra, akinek egy másik utas a Sharon melletti helyet kínálta fel. “Nem tudok mellé leülni. Nincs elég hely” – válaszolta a bácsi olyan hangosan, hogy csak úgy zengett tőle a busz. Ugyan a legkevésbé sem mondhatni szép dolognak, hogy így reagált, némileg azért igazat lehet adni neki, ugyanis Sharon akkoriban közel 130 kilót nyomott és valóban egymaga elfoglalt szinte két teljes ülést.

Sharon 19 éves korában veszítette el az édesapját, s ennek következtében bánatevő lett és hízásnak indult. Azóta mindig is küzdött a kilókkal, s bár rendszeresen fogyókúrázott, általában vissza is hízta a leadott súlyt. 2004-ben aztán az édesanyja is súlyosan megbetegedett, ő gondozta egészen 2006-ban bekövetkezett haláláig. Ez idő alatt az étkezési szokásai tovább romlottak, ráadásul antidepresszánsokat is szedett, aminek következtében még inkább elhízott.  

Forrás: dailymail.co.uk

Megfelezte a testsúlyát

Forrás: dailymail.co.uk

A buszon történt eset az utolsó csepp volt a pohárban: Sharon annyira elszégyellte magát, hogy a következő megállónál leszállt, és a munkahelyéig hátralévő utat gyalog tette meg. Mire odaért, rádöbbent arra is, hogy tennie kell valamit a túlsúlya ellen.

Csatlakozott egy fogyókúrás klubhoz. Egészséges étrendet állítottak össze a számára és hetente háromszor járt edzeni. Mire leadta az első húsz kilót, a depressziója elmúlt és abbahagyta a gyógyszerek szedését is.

Az azóta eltelt két évben sikerült megfeleznie a korábbi testsúlyát, jelenleg 63 kilót nyom. Teljesen új embernek érzi magát, és ma már kifejezetten hálás annak a férfinak, aki annak idején beszólt neki a buszon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top