Család

Facebook-csodát kért, és meg is kapta a párját gyászoló fiatal nő

Egy fotót keresett kétségbeesetten az oaklandi tűzvészben meghalt barátját gyászoló nő. Egy képet, ami egy csodálatos közös emlékükhöz kötődött. Szüksége volt erre a kapaszkodóra a túléléshez, és a közösség ereje segített.

December elején járta be a hír az internetet, hogy tragédiába torkolt egy koncert a kaliforniai Oaklandben. Az eseménynek helyet adó stúdióként és raktárként is használt épület lángok martaléka lett, és a tűzvész legalább 36 emberéletet követelt. Az áldozatok között volt Griffin Madden is. A férfi kedvese, Saya Tomioka két nappal a tragédia után szívszorító felhívást tett közzé a Facebookon.

Elmesélte, hogy 2015 nyarán felejthetetlen élmény volt, amikor megnézték a The Book of Mormon című Broadway-musicalt Griffinnel.

Emlékszem, patakzott a könnyem, mert a város annyira szép volt, és a sok-sok fénysugár közül a legfényesebb az én drágám volt. Sírtam a meghatottságtól, amikor megcsókoltuk egymást. Egy arra járó fotós pont elkapta ezt a csodálatos pillanatot. Meg is mutatta a képet, amit készített, de többet nem hallottam róla, nem tudom a nevét sem. Mindig szerettem volna megszerezni azt a fotót…” – írta a lány, és arra kérte ismerőseit, osszák meg a bejegyzését, hátha Facebook-csoda történik, és sikerül a fotós nyomára akadnia.

És Saya kérése meghallgatásra talált. A bejegyzést több százan megosztották, és pár nap múlva fény derült a fotós kilétére is. Arken Avan meghitt pillanatokra vadászik New York utcáin, és a képeit rendszeresen megosztja Instagram-oldalán. Amikor eljutott hozzá Saya kérése, átböngészte több mint 200 ezer képből álló gyűjteményét, és végül megtalálta, amit a nő keresett.

Ez az:

 

Nagyon boldog voltam, amikor megtaláltam ezt a képet, és végtelenül szomorú, hogy megtörtént ez a több mint harminc életet követelő tragédia. Remélem, ezt a csodálatos pillanatot örökké megőrzöd az emlékeid közt” – írta válaszul a Sayának.

Ilyen történeteket olvasva mindig rájövünk, hogy mi a közösségi oldalak igazi értelme, és egy kicsit visszanyerjük az emberiségbe vetett hitünket is.

 via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top