Család

Rémálommá lett építkezés, eltűnt milliók

Durván becsapta az építőipari cég azt a nyugdíjas házaspárt, akik Maglódon képzelték el álmaik családi házát. Az építkezés ugyan megkezdődött, de az idő előrehaladtával egyre inkább rémálommá vált. Tanulságos történet következik.

A nyugdíjas házaspár Maglódon vásárolt telket, ide képzelték el az álomházat és hátralévő éveiket. Az építkezés aztán rémálommá vált.

Tavaly keresték meg a kivitelezőt, aki 23 millió forintért vállalta, hogy megépíti a családi házat. Az építkezés előrehaladtával aztán egyre több probléma akadt. A cég a munkaerőhiányra és egyéb arcpirító okokra hivatkozott. Számla hiányában, igazolhatatlan többletköltségek kifizetésére szólították fel a házaspárt, ráadásul mindezt azután, hogy a megállapodott összeget előre kifizették.

A nyugdíjas házaspár végül ügyvédhez és az Építkezők Országos Egyesületéhez fordult segítségért. Mint kiderült, az építést vállaló cég megbízott műszaki vezetője, vagyis a szerződést aláíró személy sosem volt a szóban forgó kft. ügyvezető igazgatója. A cég nagyjából 70 százalékos készültséggel hagyta maga mögött az építkezést, azt persze tagadja, hogy probléma akadt volna a munkájával.

Mivel a házaspár korábbi ingatlanát eladta, az új pedig nem készült el, átmenetileg albérletbe, majd később lányához költözött. Közben új szakembereket bíztak meg a félig elkészült családi ház befejezésével, és alig várják, hogy pont kerüljön a rémálommá lett építkezés végére – tudta meg a Híradó.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top