Család

Ezért vonzod mindig a rossz pasit magadhoz

Egy új kapcsolat kezdetekor még nem veszed észre, mert rózsaszín ködben lebegsz, de pár hónap elteltével elkezdhet motoszkálni benned a gondolat, hogy ilyen pasival már volt dolgod. Sőt mintha mindegyik pasid pont ugyanígy viselkedett volna veled.

A nők nagy százaléka megküzdött már azzal a kérdéssel, hogy “miért ugyanazzal a típussal járok mindig, és miért nem azzal, akivel igazából akarnék lenni?”. Mert van egy kép a fejünkben, hogy milyen lenne az ideális férfi a számunkra, úgy tűnik, mintha ilyet keresnénk, aztán mégis kikötünk egy olyan mellett, mint az előző volt, akitől alig bírtunk megszabadulni, és aki mellett totál boldogtalanok voltunk.

Lorna Pool épp ezt a jelenséget kutatja, írt is belőle egy egész könyvet, hogy miért a rossz pasikat vonzzuk magunkhoz, még akkor is, amikor tisztán tudjuk, milyen férfit szeretnénk magunk mellett látni. Összeírta négy pontban, hogy melyek a leggyakoribb okai annak, hogy ismételjük a régi, rossz döntéseinket a szerelemben.

1. Azt hiszed, hogy a szerelemnek rossz vége lesz

Arra koncentrálsz, hogy milyen sérüléseket okozhat neked egy kapcsolat, mi minden rossz történhet veled, ha szerelemre lobbansz. Már a gondolattól is kimerülsz, és arra jutsz magadban, hogy teljesen felesleges lefutni azokat a köröket, amiket elvár tőled a társadalom: randira menni, várni a hívását, egészen addig, hogy bemutat a szüleinek, majd megkéri a kezed, és jön a házasság. Úgyis csak csalódás lesz a vége. Hogy megkíméld magad a fájdalomtól, úgy döntesz, könnyebb feladni már előre az egészet, és nem sodorni magadat az igaz szerelem veszélyes helyzetébe.

Ezért vonzod mindig a rossz pasit magadhoz

2. Nem küzdesz azért, amit tényleg akarsz

Amikor abban a hitben élsz, hogy a szerelem csak rosszat jelent, akkor nem fogsz küzdeni azért, hogy a megfelelő férfit találd meg magadnak. Mélyen belül félsz attól, hogy még a végén boldog lennél, és sikerülne egy szuper párkapcsolatot kialakítanod. Biztonsági játékosként nem kockáztatsz, és inkább olyan férfiakkal randizol, akik teljesen odáig vannak érted, mert így te irányíthatod a helyzetet. Kockázat nincs benne, cserébe viszont részedről elmarad a lángoló érzelem is. Ha elkezdenéd azt a férfit keresni, akiért loboghatnál, abban már van rizikó, sérülhetsz, megszakadhat a szíved, elhagyhat… vagy esetleg boldogok lehettek együtt.

3. Azt hiszed, hogy a “boldogan élnek, míg meg nem halnak”, csak másoknál létezik

Pedig a “boldogan élnek…” azoknál következik be, akik úgy döntenek, hogy soha nem adják fel. Olyanoknál, akik kockáztatnak, és minden elutasítás, szakítás, fájdalom után felállnak, és tovább keresik életük párját. A kitartást pedig mindig jutalmazza az univerzum.

4. A boldog időkben is átveszik a hatalmat a negatív gondolatok

Az nem kérdés, hogy a legboldogabb időkben is felütik a fejüket a negatív gondolatok, még akkor is, ha épp nagy szerelemben élsz. A gyerekkori traumák, féltékenység, bizonytalanság mind visszaköszön, csak az a kérdés, hogyan reagálsz rájuk. Az már rajtad múlik, hogy teret engedsz nekik, hagyod, hogy átvegyék a hatalmat, vagy tovább tudsz lépni, és megengeded magadnak, hogy boldog legyél.

Azért nem a megfelelő férfit vonzod most magadhoz, mert igazából félsz tőle, hogy mi lesz, ha megkapod. Félsz tőle, hogy nem leszel neki elég. Félsz tőle, hogy megváltoztat majd. Ez mind ijesztő. De közben, ha átléped a félelmeidet, a legnagyobb jutalomban lehet részed, amikor végre nem olyannal vagy együtt, aki téged akar, hanem olyannal, akit te is akarsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top