Család

Egyszerre két felesége volt a Nagykanizsán élő szírnek

Bigámiával és könnyű testi sértéssel gyanúsítanak egy Nagykanizsán élő szír férfit, aki magyar felesége mellé beújított egy marokkói házastársat is.

Egy 44 éves szír férfi ellen emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség, miután a csaknem 20 éve Magyarországon élő férfi 1999-ben és 2014-ben is elvett egy-egy nőt anélkül, hogy a két házasságkötés között elvált volna. Vagyis a gyanú szerint bigámiát követett el.

Előbb 1999-ben egy magyar nőt vett el, akivel négy közös gyermekük született. A férfi 2014-ben magyar állampolgárságot kapott, majd nem sokkal később az interneten keresztül ismerkedett meg egy marokkói nővel, akit azután többször felkeresett hazájában, néhány hónap múlva az iszlám vallás szerinti szertartással házasságot kötött vele, és az a marokkói polgári jog szerint is érvényessé vált. Az új asszony 2015 novemberében követte férjét Magyarországra, és a vádlott zalakarosi házában rövid ideig együtt is éltek.

via GIPHY

Két hónap után a férfi azonban hazaküldte a nőt Marokkóba, mert nem akart tovább élni vele, sőt meg is fenyegette, hogy maffia- és rendőrségi kapcsolataival bajba sodorhatja őt, ha nem engedelmeskedik.

Az asszony néhány héttel később mégis visszautazott Magyarországra, de a férj ismételt felszólítására sem volt hajlandó elhagyni a zalakarosi házat és az országot. Szóváltásuk során a férfi rátámadt a nőre, egy késsel a karján is megvágta, illetve többször megütötte, és megrúgta, majd elment a házból, a nő pedig ezután a rendőrségtől kért segítséget.

A férfi ellen a Nagykanizsai Járási Ügyészség kettős házasság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top