Család

Egy kiscicát kért, és ezzel megmentette családját a rákban haldokló kislány

A csontrákkal küzdő lány utolsó kívánsága egy kismacska volt. A család nem is sejtette, hogy ez fogja átsegíteni őket életük legnehezebb időszakán.

Kylie Myers csodálatos kislány volt. Okos, gyönyörű, és nagyon vicces. Meglepetésgyerekként érkezett a családba, ő volt a legfiatalabb a négy lánytestvér közül.

Amikor megszületett, mosolygós Kylie-nak hívtuk. Az egész életünket megtöltötte vidámsággal” – meséli az édesapja, Mark.

És tényleg. Olyan volt, akár egy kis napsugár. Derűt vitt a család hétköznapjaiba, mintha csak az lett volna a küldetése, hogy mindenkit felvidítson maga körül. Különleges érzéke volt ahhoz, hogy még a legszörnyűbb helyzeteket is vidámmá varázsolja valahogy. Színjátszó körbe járt, imádott szerepelni. Lelkesedése, élénk fantáziája magával ragadóvá tette minden előadását.

Igazi béketeremtő volt, mintha csak ő lett volna a családunk építőkockái között a kötőanyag” – így emlékezik Kylie édesanyja, Robin.

Mindössze 12 éves volt a gyerek, amikor súlyos beteg lett. Villámcsapásként érte a családot a diagnózis: áttétes csontrák. A csontrák jellemzően a gyerek- és fiatalkor betegsége: míg az összes rosszindulatú daganatnak legfeljebb az 1 százaléka tartozik ebbe a betegségtípusba, addig a gyerekkori tumorok 10 százaléka ilyen.

Az orvosok nem kecsegtették túl sok jóval Myerséket, de Kylie a terápiába is hatalmas optimizmussal vágott bele – ahogy az életben minden másba. A kezelés brutális volt, de ő még a legnagyobb fájdalmakat is elképesztő derűvel tűrte.

Egy kiscicát kért, és ezzel megmentette családját a rákban haldokló kislány

Amikor elkezdődött a sugárterápia, akkor kezdte mondogatni, hogy szeretne egy kismacskát. A szülei nem mondtak nemet, de mivel már négy háziállat élt velük, abban egyeztek meg, hogy kivárják a sugár végét, aztán utána jöhet a kiscica.

És úgy tűnt, hogy a terápia használ. Kylie jobban lett, újra tudott járni, és az étvágya is javulni kezdett. A család egyre bizakodóbb lett.

Egy kiscicát kért, és ezzel megmentette családját a rákban haldokló kislány

Az utolsó sugárkezelést kapta, amikor panaszkodni kezdett, hogy valami fura fájdalmat érez a vállában. Újabb vizsgálat jött, aztán a létező legrosszabb hírt közölték az orvosok. A tumor továbbterjedt Kylie testében. És ő abban a percben megértette, hogy nem győzhet.

Amikor hazahoztuk a kórházból, rám nézett a hatalmas nagy szemeivel, és azt kérdezte: na, akkor most kaphatok egy kiscicát?” – idézi fel Robin.

És Mark nem tétlenkedett, azonnal felhívta az egyik állatmenhelyet. Egy órán múlva csengettek: egy kedves állatgondozó állt az ajtóban egy csenevész kismacskával – nem volt beteg már, de látszott rajta, hogy nem éppen ideális körülmények között jött a világra.

Odavittük Kylie ágyába. Az arca rögtön felragyogott. »Legyen a neve Eliza, de szólítsuk csak Lizának« – mondta. Kért egy cumisüveget, és bár ekkor már erőtlen volt és nagy fájdalmak kínozták, mégis minden erejét összeszedve etette a kis állatot. Liza pedig bevackolta magát Kylie hóna alá, és attól fogva nem volt hajlandó elmozdulni onnan. Amíg beadták az orvosságokat a kislánynak, csak addig játszhattak a cicával a testvérei, mihelyt a procedúra befejeződött, Liza már ott is volt újra Kylie ágyában. Mintha csak a küldetésének érezte volna, hogy végigkísérje utolsó útján gazdáját.

Két és fél nappal később, amikor eljött a búcsú ideje, Kylie két dolgot kért a szüleitől: azt, hogy segítsenek valahogy megtalálni a gyermekrák gyógymódját, és hogy viseljék gondját Lizának. Aztán örökre lehunyta szemét.

“Amikor Liza hozzánk került, azt hittem, az a feladata, hogy enyhítse Kylie fájdalmait. De igazából ez csak egy része volt a küldetésének. Pokoli kín volt elveszíteni a gyerekünket, és valahányszor elkezdtem sírni miatta, Liza azonnal ott termett. Dorombolva kucorodott az ölembe, és várt, amíg elvonult a vihar.

Egy kiscicát kért, és ezzel megmentette családját a rákban haldokló kislány

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy állat ilyen érzékenyen képes felismerni, mi az, amire a gazdájának szüksége van. Amikor simogatom, kényeztetem, jó érzés tölt el, mintha még mindig tudnék valamit tenni Kylie-ért. Leírhatatlan az a vigasz és öröm, amit ez a macska hozott az életünkbe. Nem is tudom, hogy bírtam volna ki nélküle az elmúlt egy évet. A lányom arra kért, hogy vigyázzak Lizára. És Lizát meg valószínűleg arra, hogy vigyázzon rám” – mondja Robin.

Egy évvel gyermekük halála után Kylie szülei megosztották történetüket a Mutual Recue-val. Egy olyan állatvédő szervezet ez, amely többek között kisfilmeket készít, hogy ráirányítsák a figyelmet az ember-állat közötti kapcsolat kölcsönös csodájára. Végül elkészítették Kylie filmjét is, a család pedig létrehozott egy alapot a gyermekrák-kutatás és az otthontalan állatok támogatására.

Így Kylie mindkét kívánsága teljesülhetett.

via

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top