Család

Életveszélyes is lehet a csecsemők közt terjedő hörgőgyulladás

Járványos hörgőgyulladás terjed a csecsemők között, akinek többségét a Debreceni Egyetem (DE) gyermekklinikáján ápolnak.

Az elmúlt napokban hét súlyos, életveszélyes állapotban lévő, intenzív ellátást igénylő, elsősorban légúti fertőzésben szenvedő csecsemőt fogadott a DE gyermekklinikájának intenzív osztálya. Olyan megyékből is fogadott betegeket a klinika, amelyek nem is az ellátási területéhez tartoznak.

Balla György professzor, a DE igazgatója szerint “ilyen súlyos lefolyású, járványos hörgőgyulladásos megbetegedés, amely elsősorban az érett csecsemőket támadta meg, még nem volt Magyarországon”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a koraszülötteket nem támadta meg a járványos megbetegedés, ők ugyanis minden esetben védőoltást kapnak a betegség ellen, e nélkül számukra halálos kimenetelű lehet a kór.

A debreceni klinika 12 ágyas gyermek- és 40 ágyas koraszülött-intenzív osztálya 100 százalékos kihasználtságban működik ezekben a napokban, nem járványos időszakban ez az arány 70 százalék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top