Család

Ez a gyerekek kedvenc menzás étele

Gyerekek mondtak véleményt az ország menzáiról, így dőlt el, hogy melyik étel lett 2016 menzaétele.

Negyvennégy település 298 osztályából összesen 7500 gyerek véleményezte az intézményi közétkeztetést, és választotta ki a tavalyi év legjobb ötven menzaételét. A menő ételek között gyümölcslevesek, spagettik és rántott húsok versengenek egymással, de az élmezőnyben van a piskóta és a tejbegríz is.

A gyerekeknek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) “Élj könnyebben!” egészségnevelő kampányában kellett szavazniuk tapasztalataik alapján a legfinomabb menzaételekre, és így közvetve azokra a főzőkonyhákra, melyek a kedvenc ételüket elkészítette.

TOP 1 - Hansági gulyásleves sajtos spagetti - Fotó: merokanal.hu
Top 1 – Hansági gulyásleves, sajtos tészta – Fotó: merokanal.hu

A legkedveltebb leveseknek a gyümölcslevesek, a gulyás jellegű levesek, a csontleves és paradicsomleves bizonyultak. A főételek közül kimagaslóan legnépszerűbbek a rántott ételek lettek, őket követte a bolognai spagetti, a brassói aprópecsenye és a paradicsomos húsgombóc holtversenyben.

Az édes ételek között a tejbegríz nyerte el leggyakrabban a gyermekek tetszését, ezt követték a túrógombóc és a piskóta jellegű sütemények, de sokan szavaztak az aranygaluskára és a linzer jellegű süteményekre is.

A top menüket a merokanal.hu oldalon fotókkal és receptekkel együtt mutatja be az OÉTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top