Család

Trófeát kapott egy férfi, mert átadta a helyét a metrón egy kismamának

Most már hivatalos, kifordult magából a világ: egy kismama 8 hónapon át utazott várandósan a New York-i metrón, mire akadt egy fiatalember, aki átadta neki az ülőhelyét.

 Néha úgy érezzük, a leghétköznapibb erőfeszítéseinkért is kitüntetés járna – például ha sikerül feltápászkodnunk egy hajnali órán az ágyból, vagy ha lift helyett a lépcsőt választjuk. Egy fiatal New York-i férfi pont egy ilyen apróságért kapott trófeát: mindössze annyit kellett tennie, hogy átadja az ülőhelyét a metrón egy kismamának.

Női egyenjogúság ide vagy oda, felajánlani a helyet a metrón egy várandós nőnek, míg világ a világ, természetesnek kéne lennie. Ez nem egy régi, poros, udvariaskodó gesztus, sokkal inkább tisztelet kérdése. Yvonne Lin már több hónapja volt várandós, mikor feltűnt neki, hogy a New York-i metrón utazva egy nap sem akad olyan férfi, aki felajánlaná neki az ülőhelyét (a nők viszont rendszeresen megkérdezték, leülne-e). A kismama úgy döntött, szociológiai kísérletet csinál az ügyből: szándékosan úgy öltözik, hogy kihangsúlyozza pocakját és megnézi, milyen hatása lesz a férfi utasközönségre. Lin még egy 18 centis díjat is készített, amit állandóan magánál tartott, arra az esetre, ha akadna egy bátor hős, aki átadná neki a helyét.

 A nőnek egészen 8 hónapot kellett várnia, mire az álomlovag felbukkant a metrón. A fiatalember szégyellősen pillantott fel reá, és feltette a nagy kérdést: leül? Álmában sem gondolta volna, hogy ez az egyszerű gesztus egy trófea elnyeréséhez vezet, de láthatóan nagyon örült. Lin pedig azt reméli, a sztori megosztásával figyelmességre ösztönzi a New York-iakat. Nem csak a kismamákkal, hanem mindenkivel szemben.

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top