Család

Elzárták a szülők a pénzcsapot, beperelte őket a lányuk

Nem élhet tovább szülei nyakán az a 23 éves spanyol nő, aki bírósági pert indított szülei ellen, akik megvonták tőle a támogatásukat. A bíróság a szülőknek adott igazat.

Hiába perelte be saját szüleit egy 23 éves spanyol nő azért, mert azok nem hajlandók tovább eltartani, a bíróság a szülőknek adott igazat. A bíró az ítéletében kimondta, hogy a szülőknek egészen addig kötelességük eltartani a gyermekeiket, ameddig azok nem válnak gazdaságilag önellátóvá, hacsak arra nincs különleges szükség. Hozzátette azt is, hogy a felperes saját magának köszönheti, hogy nincs munkája, mert képtelen volt elvégezni az iskoláit és bármilyen képesítést szerezni.

Nem mondhatni, hogy a szülők ne tettek volna meg mindent azért, hogy lányuk boldoguljon az életben, legutóbb egy számítógépes és irodai munkára felkészítő tanfolyamot is finanszíroztak neki, ám ezekre a lány vagy be sem iratkozott, vagy kirúgták. Ennek ellenére sikerült munkát szereznie Spanyolországban, sőt Londonban is, de ezeket mindig otthagyta, mert a munkát túl soknak, az érte kapott pénzt viszont igen kevésnek találta.

A bíróság szerint a lány saját lustaságából került ebbe a helyzetbe, ezért nem kedveztek a javára, így a szüleit sem kötelezik tovább, hogy pénzeljék lányukat.

hirado.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top