Család

Ez történik, ha mérgező kapcsolat után találkozol egy rendes pasival

Amikor nyakig benne vagy egy mérgező párkapcsolatban, nem is fogod fel, milyen mélyen hat rád a rengeteg érzelmi bántalmazás, amit elszenvedsz. Olyan vagy ilyenkor, mint egy függő, aki csak sejti, mi történik vele, de úgy érzi, nem tudja kézbe venni a saját sorsát.

Aztán – jó esetben – történik valami, amitől végül kiszabadulsz a mérgező kapcsolatból, de még sok idő kell a szakítás után, hogy helyreálljon a lelked. Ha közben találkozol egy rendes férfival, aki nem akar bántani, és kapcsolatot kezdesz vele, akkor a következő történik a legtöbb esetben.

1. A legrosszabbra számítasz

Egy mérgező kapcsolat után nem bízol senkiben. Még magadban sem. Nem érted, miért toleráltad ilyen sokáig azt az embert, aki bántott. Ezért aztán minden új kapcsolat gyanús, és azt várod, mikor derül ki, hogy óriási tévedés már megint. Egy ideig nem hiszed el, hogy a rendes pasik egyáltalán léteznek, és nem csak mitikus lények.

2. Túlgondolsz mindent

Azt feltételezed, hogy mindenkinek hátsó szándékai vannak, és senki sem azt mondja, amit valójában gondol. Ha visszagondolsz a mérgező kapcsolatodra, akkor azt látod, hogy évekig hazudozott a párod, úgyhogy nem véletlenül lettél paranoid. Nem hiszed, hogy van ember, aki még képes az őszinteségre, ezért mindent túlelemzel, és az őrületbe kergeted magad és a másikat a bizalmatlansággal.

3. Azt hiszed, túl jó, hogy igaz legyen

Ha valaki ilyen kedves hozzád, az biztos nem is igaz. Azt várod folyton, mikor bukkan elő az “igazi” énje, mikor mutatja ki a foga fehérjét és fog átverni, majd lelépni.

Ez történik, ha mérgező kapcsolat után találkozol egy rendes pasival

4. Ellököd magadtól

A mérgező kapcsolatok egyik jellemzője, hogy az egyik fél elhiteti a másikkal, hogy nem érdemel jobb életet, nem érdemel többet. Ezért aztán, amikor mégis jön egy jobb, akkor hirtelen ellenkezést vált ki belőled, nem akarod megint átélni azt a régi fájdalmat, úgyhogy megpróbálod ellökni őt magadtól.

5. Veszekedésre számítasz

Nem mintha veszekedni akarnál, de azt szoktad meg, hogy az előző kapcsolatodban nem lehetett normálisan beszélgetni a pároddal, mert mindenből végül veszekedés lett. Most pedig itt van ez az ember, aki csak jól akarja érezni magát veled, nem köt bele minden mondatodba, és nem sértődik meg a vicceiden. Kell idő, mire ezt megszokod.

6. Túl gyakran kérsz bocsánatot

A férfi nem is érti, miért kérsz bocsánatot olyan apróságokért, amiken mindenki más átsiklana. A mérgező kapcsolatban szinte beléd nevelte az előző párod, hogy kérdőjelezd meg magad, hogy neked nem lehet igazad, és hogy tojáshéjon kell mászkálnod, ha jót akarsz magadnak.

 

7. Aztán bízni kezdesz benne

Eljön a pillanat, amikor elmesélsz neki mindent, amikor megbízol benne annyira, hogy közel engeded magadhoz. És amikor ez megtörténik, látni fogod, hogy nem menekül el messzire tőled, sőt ez csak még egy ok neki, hogy maradjon. Mert a rendes pasik ezt teszik.

8. Megtanulod, milyen az igazi párkapcsolat

Mivel a mérgező kapcsolat nem párkapcsolat, hanem függőségi viszony, ezért bele kell tanulnod az új férfi mellett, hogyan működik együtt két felnőtt ember egy kapcsolatban. Megtanulod, hogy a szerelem nem feltétlenül fájdalmas, és nem rombol le mindent maga körül, nem töri össze a szíved, és nem őrjöng féltékenységében. És már csak a hála marad a szívedben, hogy megszabadultál egy olyan tehertől, amely az egész életedre negatív hatással volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top