Család

Kajakosokat mentettek a Balatonból

Több embert is kivontattak a Balatonról a vízi rendőrök péntek délután és este.

A siófoki vízi rendőrök  június 9-én a délután a kishajójukkal a Balatonon, az Ezüstpart előtti vízterületen tartózkodtak, amikor arra lettek figyelmesek, hogy a parttól körülbelül 900 méterre ketten egy strandkajakból integetnek, és segítséget kérnek – írja a police.hu.  A fürdőeszközön tartózkodók elmondták, hogy nagyon elfáradtak, és nem tudnak a partra jutni, ezért segítséget kérnek. A vízi rendőrök a kajakot, illetve a két személyt beemelték a szolgálati kisgéphajóba, majd egy a kijelölt fürdőhelyen, a körülbelül 80 cm-es vízmélységéig szállították őket.

A keszthelyi vízi rendőrök szintén  június 9-én az esti órákban a Gyenesdiás előtti vízterületre mentek, mert egy kishajóról segítséget kértek. A hajóvezető elmondta, hogy meghibásodott a hajó elektromos motorja, és nem tudnak visszatérni a vonyarcvashegyi vitorláskikötőbe.  A vízi rendőrök a hajót a hajóvezetővel és további két utasával együtt a kikötőbe vontatták.  A mentésekkor viharjelzés nem volt érvényben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top