Család

5 apróság, ami akár váláshoz is vezethet a szakértő szerint

Marina Pearson párkapcsolati szakértő nem is annyira a munkájából, mint inkább a tapasztalataiból merítve írta össze a listát a váláshoz vezető hibákról. A hölgy maga is elvált, és jó pár tönkrement párkapcsolaton van túl, így valószínűleg tudja, miről beszél.

1. Szőnyeg alá söpritek a problémákat

A szakértő szerint ez a legrosszabb, amit egy párkapcsolatban elkövethetnek az emberek. Azok a negatív érzések, amiket visszanyelsz, szép lassan felemésztenek belülről, és a végén még akár meg is utálhatod a párodat emiatt. A szőnyeg alá söpört problémák egyre nagyobbra dagadnak, és odáig vezetnek, hogy már nem bíztok meg egymásban. Helyette inkább folyamatában beszéljétek meg a felmerülő gondokat. A lakást is könnyebb tisztán tartani, ha nem hagyod eluralkodni a koszt és rendetlenséget benne teljesen.

2. Nem dolgozol a kapcsolaton

Ha nem teszel bele energiát, nem fog működni. Olyan ez, mintha azt akarnád, hogy autód a végtelenségig működjön anélkül, hogy szervizbe vinnéd. Ez nem azt jelenti, hogy azon kellene fáradoznod, hogy megváltoztasd a másikat, hanem inkább azt, hogy mindig egyeztesd össze magadban, hogy épp hol tartotok, és mire lenne szükségetek ahhoz, hogy jól működjetek együtt.

5 apróság, ami akár váláshoz is vezethet a szakértő szerint

3. Nem tudod, hogyan kommunikálj hatékonyan

A jó párkapcsolathoz elengedhetetlen az őszinte kommunikáció. Az egyik legfontosabb eleme, hogy megtanulj jól vitatkozni anélkül, hogy hibáztatnád vagy megszégyenítenéd a másikat, mert az bizony bizalomvesztéshez, ez pedig váláshoz vezethet.

4. Nem töltesz elég időt a pároddal

Meg kell teremteni rá az időt magatoknak, amikor csak ketten lehettek, mert ha nem, annak eltávolodás lehet a vége. A szakértő a munkája során azt tapasztalta, hogy ezzel a ponttal küzdenek a legtöbben, mert minden mást előbbre sorolnak a párjuknál. Pedig az egymásra fordított idő olyan a párkapcsolat számára, mint a benzin az autónak.

5. Maga alá temet a házimunka

Bármilyen kicsi dolognak is tűnik, együttélés során a házimunka elosztása sarkalatos kérdés lehet. Ha az egyik fél úgy érzi, megszakad, hogy tisztaság és rend legyen, de a másik mindig lerombolja a munkáját, az kifejezetten káros a párkapcsolatra. A legegyszerűbben úgy oldható meg ez, ha nyíltan átbeszélitek és felosztjátok a munkákat, de ha nem megy, akkor érdemes fontolóra venni, hogy legyen egy takarítónőtök, aki hetente egyszer rendet és tisztaságot varázsol. Így idő is felszabadul, és egy nagy rakás vitától is megmenekültök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top