Család

Kitiltottak egy hiperaktív, Tourette-szindrómás kisfiút a játszóházból

Betegsége miatt nem viselkedett megfelelően, csúnyán beszélt egy hétéves kisfiú egy angliai játszóházban, ezért kitiltották onnan. Az anyának azt mondták, hogy havonta egyszer van nyílt nap az autista gyerekeknek.

Charlie Binding figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban, valamint az akaratlan mozgásokkal és irányíthatatlan hangadásokkal járó Tourette-szindrómában szenved. Nem tudja kontrollálni, hogy ne beszéljen csúnyán, betegségét az angliai tauntonbeli játszóházban mégis úgy kezelték, mintha ő tehetne arról, hogy káromkodik. Így aztán kitiltották a játszóházból – írja a metro.co.uk.

Hiába mondta az anya, hogy hétéves fia nem tehet erről, a játszóház vezetőségétől azt a reakciót kapta, hogy mindenkit kitiltanak, aki bántja a többieket, káromkodik, vagy veszélyezteti a többi gyerek biztonságát. Danielle Hillier édesanya a lapnak azt mondja, hogy magán kívül volt, mikor meg tudta, hogy a fia nem járhat többé abba a játszóházba, ami eddig biztonságos volt a gyereke számára. Charlie nagyon csalódott az eset miatt – tette hozzá.

Az anyának a játszóház azt üzente, hogy havi egyszer tartanak nyílt napot autista gyerekeknek, mintegy utalva rá, hogy Charlie maximum ilyenkor nézhetne el a foglalkozásokra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top