Iskolakezdés – segítünk, hogy könnyebb legyen átvészelni

nlc | 2017. Augusztus 28.
Akinek már sokadik osztályos a gyermeke, valószínűleg rutinból csinálja az iskolakezdést. Abban a családban viszont, ahol kis elsős lesz idén, szeptemberben nagy lehet az izgalom. Összeszedtünk pár fontos gyakorlati dolgot, ami hasznunkra válhat iskolakezdéskor.

Kijelenthetjük, hogy minden gyerekes család idegrendszerét felborzolja augusztus végén az iskolakezdés gondolata. A gyerekek érthető módon elhalasztanák még pár héttel, de akár évekkel is, míg a szülők vegyes érzelmekkel indulnak el beszerezni a tanszereket iskolakezdéskor. Egyrészt újra indul a minden reggeli felkeléssel kapcsolatos nyűglődés, és a délutáni leckeírás kálváriája. Másrészt viszont jó, hogy visszaáll a családi menetrend, és mindenki szépen teszi a dolgát a saját kis “munkahelyén”.

Iskolakezdés előtt

Hogy legyen mire várni iskolakezdéskor

Szünetek:

Ezen felül persze lesz persze még jó pár nap, mikor tanítási szünetre kell számítanunk, állami, vagy egyházi ünnepekkor, illetve a szülők rémálma, a tanítás nélküli munkanap, mely bármikor lecsaphat. Bár ez utóbbi esetében jó ha tudjuk, hogy kérhetünk ügyeletet az adott intézményben gyermekünk számára.

 

Exit mobile version