nlc.hu
Család

Rezsi: szombaton is lesz tanítás egy iskolában

Rezsinövekedés: szombaton is lesz tanítás egy győrszentiváni iskolában

Így akarnak spórolni télen.

A Nkt. 30. § 2. bekezdése értelmében „Alapos indokkal, a fenntartó egyetértésével a tanítási hetek – a szombat igénybevételével – hat tanítási nappal is megszervezhetők abban az esetben, ha a tanulók részére legalább harminchat óra megszakítás nélküli heti pihenőidő, és az elmaradt heti pihenőnapok igénybevétele – egy vagy több összefüggő tanítási szünetként – a tanítási félév során biztosítható.” Ezzel a lehetőséggel élve az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00-ig lesz tanítás az iskolánkban – írja a Győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola honlapján.

iskola

Fotó: iStock

Az igazgató, Kropfné Knipp Mária azt írja, a kormányzat és az intézmény is a jelenléti oktatást részesíti előnyben, ezért, hogy a decemberi időszakban megtörténhessen egy leállás, hogy komoly tétellel csökkenthessék a költségvetésüket (fűtésdíjat), ősszel szombatonként is be kell járniuk a gyerekeknek – írja a Hvg.hu, amely megkereste az iskolát, ahol azt válaszolták, nincs felhatalmazásuk, hogy nyilatkozzanak az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top