nlc.hu
Család

Több mint százezer magyar család mehet tönkre a rezsiárak miatt

Több mint százezer magyar család mehet tönkre

Az elszállt rezsiárak a falusi munkanélkülieket és a rokkantnyugdíjasokat fenyegetik leginkább.
Számológép egy füzeten. Mellette egy toll.

Az emelkedő rezsiárak miatt több mint százezer magyar család mehet tönkre anyagilag – ez derült ki az Intrum, Európa piacvezető követeléskezelője és a GKI a közös, reprezentatív kutatásából. Az RTL Híradó által feldolgozott kutatás alapján azon háztartások száma, amelyek nem képesek megbirkózni a rezsidrágulással, 161 ezerre tehető. Főleg azoknál borulhat a kassza, akik kevesebb mint havi 100 ezer forintból élnek.

A veszély elsősorban a falusi munkanélkülieket és a rokkantnyugdíjasokat fenyegeti, de a felmérés további 309 ezer súlyosan veszélyeztetett háztartással is számol, amelyeknél várhatóan nélkülözni kell valamit, mert már a szigorítás előtt is alig jöttek ki a jövedelmükből. Ők főként városban, korszerűtlen házakban élő nyugdíjasok. Az RTL híradója emlékeztetett arra, hogy a kormány nem tett különbséget korszerű és korszerűtlen otthonok, illetve tehetős és rászoruló családok közt: augusztus óta átlagfogyasztásig jár csak a rezsicsökkentés.

A követeléskezelő szerint a magyarok megtakarítási képessége majdnem kétharmadával esett vissza az elmúlt évekhez képest.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top