nlc.hu
Család

Rezsiárak hatása a kisvállalkozásokra

Rezsiárak: kisvállalkozások tömegei jelenthetnek csődöt

Sokak számára képtelenség kigazdálkodni a drasztikusan megemelkedett rezsiszámlákat.
szoli

Ötödével kevesebb gáz fogyott Magyarországon a rezsicsökkentés átalakításának bejelentése után, mint egy éve ugyanekkor, az áramfogyasztás pedig 7 százalékkal lett kevesebb a tavalyinál. Szakértők szerint hiába a spórolás, kisvállalkozások tömegei jelenthetnek csődöt a magas rezsiárak miatt, amit főleg a szegényebb régiókban nem lehet majd kigazdálkodni – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A rezsiárak rengeteg kisvállalkozásnak jelentenek hatalmas terhet, sokaknak pedig a véget. Molnár László, a GKI vezérigazgatója úgy véli, a KATA-változás és az energiaszámlák emelkedése együttesen százezres nagyságrendben irthatja a vállalkozásokat.

Mint mondja, a kisvállalkozók előtt egyetlen út van: áthárítják a magasabb rezsiárakat, de ezt csak akkor tehetik meg, ha a drágább szolgáltatást meg is veszik tőlük. “Márpedig a lakosságnál is nőni fog a rezsi, következésképpen kétszer meggondolja, hogy mire költ. Tehát egyik oldalon van egy növekvő költség, a másik oldalon meg egy csökkenő vásárlóerő. Ebből azért le lehet vonni a következtetést, hogy igen nehezen fognak tudni tovább működni ezek a cégek” – magyarázta Molnár László.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top