Család

Ezzel az üzenettel várja lányai leendő udvarlóit a zseniális apa

Warren öt kamaszlányt nevel, de esze ágában sincs olyan apának lenni, aki gyilkos pillantásokkal és csőre töltött puskával várja az első udvarlókat.

Persze az íróként dolgozó J. Warren Welch is találkozott már a lányukat a széltől, pláne a kamasz fiúktól óvó apukákról szóló viccekkel. Csakhogy ő egyáltalán nem találta ezeket viccesnek, sőt! Annak ellenére, hogy öt kamaszlányt nevel, és pontosan tudja, mi a dörgés, egyáltalán nem akar olyan apa lenni, aki árgus szemekkel őrködik a lánya felett és csőre töltött puskával várja az első udvarlóját.

Épp ezért a minap a Facebook-oldalán közzétette saját „szabályait”, posztját pedig az azóta eltelt néhány napban több tízezren osztották meg. Hogy miért ez a hatalmas érdeklődés? Nos, mert az író édesapa meglehetősen sajátos módon közelíti meg a kamasz-szerelem és az első randik kérdéskörét.

Őket kell majd megkérdezned a szabályokról. Az én lányaim ugyanis nem a dúvadként viselkedő apukájuk háta mögé bújva csikarják ki a tiszteletet maguknak. Őket saját magukért fogod tisztelni, vagy ha mégsem, ígérem neked, hogy a lányaimnak nem fogok kelleni ahhoz, hogy helyre tegyenek majd téged

– írja posztjában az apuka.

Welch a Today.com amerikai hírmagazinnak elmondta, már azelőtt feminista volt, hogy lányai megszülettek volna. „Megértem az érzést, ami a férfiak egy részét arra sarkallja, hogy mindenáron védjék meg a lányaikat. De ennek vajmi kevés köze van a védelmező ösztönhöz. Ez az én véleményem szerint csakis a dominanciáról szól, arról, hogy a férfinak hatalma a nő fölött, és hogy a nőnek szüksége van a férfire, hogy megvédje őt.”

Welch hozzátette, teljesen biztos benne, hogy se a két 16 éves, se a 13,12 és 7 éves lányának sincs szüksége az apukájukra ahhoz, hogy fontos döntéseket hozzanak az életükről. „Ezek a lányok egyedül is képesek mindenre. Ők az én hőseim, egytől-egyig azok.”

Olvass még többet az apaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top