Család

Van, ahol már büntetik a nők utáni füttyögést

Törvény készül Franciaországban a nők utcai zaklatása ellen, ami bírsággal büntetné azokat, akik túllépik a flörtölés és a zaklatás közti határvonalat.

Jövőre dönt a francia Parlament arról a törvényjavaslatról, ami büntethetővé tenné az utcai zaklatást. Marlène Schiappa, a franca nemi esélyegyenlőségi miniszter szerint azért van nagy szükség a törvényre, mert jelenleg a francia jog nem védi a nőket az utcai zaklatástól.

Pontosan tudjuk hol az a határ, amin túl már fenyegetve érezzük magunkat az utcán

– válaszolta arra kérdésre az államtitkár, hogy miként fogja megkülönböztetni a törvény a flörtölést és a zaklatást. „Amikor az arcodtól 10-20 centire beszélnek, vagy követnek hazáig, és vagy 17-szer kérik el a telefonszámodat” – mondott néhány példát az utcai zaklatásról Marlène Schiappa.

Jelenleg egy öt képviselőből álló, többpárti bizottság és a francia rendőrség együttesen dolgozik azon, hogy meghatározzák az utcai zaklatás pontos definícióját.

Szerinte a törvény szimbolikus jelentése is hatalmas, a helyszíni bírság mértékét még nem állapították meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top