Család

Meddig oké a gyerekemmel fürödni?

Sokan szülő vallja, hogy együtt fürdik a gyerekével, de meddig lehet ezt?

Mikor jön el az a bizonyos pillanat, amikor már inkább ártunk a gyereknek és magunknak is a közös fürdéssel? Összegyűjtöttük néhány pontban, mire figyelj.

Ha már kényelmetlen érzés valamelyikőtöknek, főleg a gyereknek, hagyjátok abba

De mikor történik ez? Azt mondják, kér-három éves korban jön el ez a pillanat általában, amikor a gyerekek tudatosabbak, kíváncsibbak lesznek és elkezdenek érdeklődni a nemi különbségekről. 

Hagyd abba, mikor a gyereked már egyedüllétre vágyik 

Ezt abból is érzékelheted, hogy becsukja a fürdőszoba ajtót maga után, vagy egyedül szeretne már öltözködni, minden beleszólás nélkül. 

Forrás: Popsugar

Egy bizonyos kor felett muszáj abbahagyni, mindegy, hogy jó-e vagy sem a közös fürdés

Nem számít, hogy azonos vagy ellenkező nemű a gyereked, egy nap már nem lesz helyénvaló együtt fürödni, még akkor sem, ha a gyerek igényli azt. Meg kell tanítanod a gyereket egyedül zuhanyozni, persze némi segítséggel az elején. Nem beszélve arról, hogyha bekerülnek az iskolába, ott már kifejezetten cikinek fog számítani, hogy még mindig anyával, apával fürdünk. Plusz egyedül fürdeni kifejezetten élvezetes is lehet, főleg egy fárasztó és hosszú nap után. Sem a gyerekünk, sem a szüleink nem hiányoznak olyankor a kádból!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top