Család

Ennél erősebb képet a családon belüli erőszakról még nem láttunk

Kristina egy barátját kérte meg, hogy fotózza le testét és azokat a sebeket, amiket a férje ejtett rajta. Emlékezni akart erre az időszakra.

„Gyűlöltem ezt a fotót. Gyűlöltem ezt a pillanatot” – kezdte a Love What Matters Facebook-oldalon közzétett vallomását Kristina Shetter, amiben élete legnehezebb időszakáról vall. Mint kiderült, a fiatal nő korábban egy bántalmazó kapcsolatban élt, rendszeres volt, hogy az exe verte őt. Az egyik alkalom aztán saját magát is meglepte, mikor azt kérte egyik barátjától, hogy fotózza le őt.

Olyasvalami volt ez, amiről álmomba se gondoltam volna, hogy megteszem. Azért kértem a segítségét, hogy emlékezhessek erre a pillanatra. Hogy legyen, ami segít abban, hogy feldolgozzam azt, ami velem történt. Azért kértem ezeket a fotókat, hogy soha többet ne tagadhassam le magam előtt, mi történik velem.

Kristina és a fotós végül ott találta magát egy elhagyott házban, rég elfeledett falak és emlékek között és közben arra készültek, hogy azt örökítik meg, ami Kristinában zajlik. „Megkért, hogy a testemen mutassak rá a zúzódásaimra. Mindre. Megkért arra is, hogy mutassak rá arra, hol fáj” – írja a fiatal nő, majd hozzátette, ekkor legszívesebben a lelkére mutatott volna rá, de nem tudta, hogy csinálja.

erőszak, fotó

Kép forrása: Facebook/Love What Matters

Szóval csak álltam ott, miközben az államra, mellkasomra, nyakamra és karomra mutattam. Éreztem, ahogy a fájdalom erősödik, és könny szökik a szemembe.” Kristina az első képek után lelkiismeret-furdalást érzett; attól félt, hogy ezzel bántani fogja az exét, hogy fájdalmat okoz neki. Aztán rájött, hogy ez a férfi volt az, aki ilyen nyomot hagyott a testén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top