Család

Ezért hagyd nyugodtan veszekedni a gyerekeidet

Szülőként hajlamosak lehetünk a gyerekek helyett elrendezni vitáikat, de nem biztos, hogy mindig nekünk kell bíráskodnunk. Hagyjuk, hogy maguk intézzék el a konfliktusokat!

Konfliktusból kreativitás

Adam Grant pszichológus professzor a New York Times-nak azt mondta, a konfliktusok kreatívabbá teszik a gyerekeket, hiszen vitahelyzetekben érvelniük és gondolkodniuk kell. Ha szeretnénk őket állandóan megkímélni a konfliktusoktól, azzal valójában a kreativitásuk fejlődését korlátozzuk.

Függetlenséget ad

Szintén sok szakértő gondolja, hogy a gyerekek talpraesettebbek és önállóbbak lesznek, ha maguk oldják meg vitáikat. Természetesen, ha két gyerek között erőszakossá fajulna a helyzet, már szükség van a szülői közbelépésre, de egyébként engedjük a gyerekeknek, hogy a megfelelő formában érvényesíthessék véleményüket, akaratukat.

Erősítő viták

A másik nagy előny, hogy azok a gyerekek, akik sokat vitáznak testvérükkel, sokkal talpraesettebbek és önállóbbak lesznek, mondjuk a játszótéri konfliktusokban. De még ennél is nagyobb pozitív hatás, hogy ez a képesség állítólag a későbbi életükben, a karrier világában is jól jöhet: kreatívabban és határozottabban érvelnek majd, így sokkal jobb eséllyel indulnak munkahelyükön!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top