Család

Kreatívabbak lehetnek azok, akik teáznak

Egy friss kutatás szerint a tea nagyon jó hatással lehet a koncentrációs képességünkre és a kreatív energiáinkra is!

Az elmúlt években elsősorban a kávé jótékony hatásairól zengtek ódákat a neten, pedig úgy tűnik, a teát is nagyon megéri fogyasztani! A Pekingi Egyetem friss kutatása összesen 50, átlagosan 23 éves egyetemistát vizsgált: a csoport egyik felének fekete teát adtak, a másiknak vizet, majd különböző kreativitást és egyéb kognitív készségeket igénylő teszteknek vetették alá őket. Az első feladatban építőkockákkal kellett dolgozni, itt a teát fogyasztók átlagosan 6,54 pontot gyűjtöttek az átlag 6,03 pontot elérő kontrollcsoporttal szemben, míg a második feladatban egy fiktív étteremnek kellett nevet adni – itt a teázók 4,11, míg a vizet ivók 3,78 pontot kaptak.

Úgy tűnik tehát, hogy a teázás kimondottan jó hatással van a kreatív készségeinkre, de a koncentrációs képességeinket is javítja. Persze itt még csak a rövid távú hatásokról van szó, de úgy tűnik, egyáltalán nem járunk rosszabbul, ha a kávézás helyett a teát választjuk.

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top