Család

Megható játékot talált ki a beteg gyerekeknek az építőmunkás

A kórház melletti építkezésen mindig új helyen bukkan fel Waldo figurája, a gyerekek pedig imádják.

Az indianai gyerekkórház kis betegei számára valószínűleg Jason Haney a legmenőbb építőipari munkás. A férfi azt találta ki, hogy néhány naponta mindig más helyre teszi ki Waldo két és fél méteres figuráját a kórház melletti építkezés befejezetlen épületére.

A gyerekek pedig imádják, hogy az ablakukon kinézve meg kell találniuk a piros-fehér csíkos ruhába öltözött Waldót. Ha valaki megkérdezi a gyerekosztályon, „Hol van Waldo?, a gyerekek egyből az ablakhoz rohannak.

Alig tudom elhinni, hogy egy darab fa ilyen sok örömet szerez

– mondta a 41 éves férfi.

Haney még a télen kezdte el szórakoztatni a beteg gyerekeket egy hóemberrel, amelyre védősisakot és láthatósági mellényt rakott. Később egy felfújható hóember, majd Spongya Bob lett az építkezés vendége. A népszerű Waldo összetéveszthetetlen karakterét a lánya segítségével készítette el furnérlemezre.

A férfi és a felesége mélyen átérzi a kórházban ápolt gyerekek helyzetét, ugyanis hasonló nehézségeken mentek keresztül. Taylor, a kislányuk ugyanis stroke-ot kapott az anyaméhben, és az orvosok azt mondták nekik, az agykárosodás miatt a gyerekük legfeljebb az általános iskola harmadik osztályát tudja majd elvégezni. Az emberi agy azonban csodákra képes, Taylor most már elmúlt 18 éves, és egyetemre jár.

A férfi pedig már a folytatáson gondolkozik, ugyanis ahogy halad az építkezés, egyre kevesebb helyre tudja kitenni Waldót. Ezért hamarosan a minyonok szórakoztatják majd a gyerekeket.

(Today)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top