Család

Mint a mesében: herceg lett a törvénytelen fiúból

Hugo Klynstra, a holland király unokatestvérének törvénytelen fia viselheti a hercegi címet – döntött a bíróság. Ez viszont nem jelenti automatikusan azt, hogy bővült volna a holland királyi család.

Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra hivatalosan is felveheti apja nevét és rangját – közölte az ügyben eljáró illetékes holland bíróság szerdán.

A törvényszék tájékoztatása szerint a név és a cím viselésének jogossága nem jelenti automatikusan azt, hogy újabb taggal bővült volna a holland király család. „Ez ugyanis az uralkodó családjának magánügye.”

Hugo Klynstra ezt követően apja után járó hangzatos nevéhez használhatja a királyi fenség megszólítást is, ugyanakkor a trónutódlásra vonatkozóan nem lehetnek követelései.

A fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni, és azt is akarja, hogy neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, ám döntésével Carlos herceg nem értett egyet, és fellebbezést nyújtott be.

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot nem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amit ő teljes mértékben tiszteletben tart.

Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. Carlos herceg 2010 óta házas, három gyermek édesapja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top