Család

Leszbikus szerelemmel folytatódhat a Jégvarázs

Az író-rendező nem tartja kizártnak, hogy Elsa lesz az első leszbikus Disney-hercegnő.

Jégvarázs már most is az eddigi leginkább LMBT-barát Disney-mese, hiszen Jonathan Groff személyében először kölcsönözte a hangját nyíltan homoszexuális színész az egyik főszereplő szerelmének, illetve a filmben megjelenik egy egyértelműen homoszexuális karakter, Oaken, a boltos és szaunás. A mese betétdala, a Let It Go pedig hatalmas meleghimnusz lett. Jó ideje keringenek azzal kapcsolatos spekulációk is – mi több, kampány is indult az ügyben –, hogy a Jégvarázs Elsája barátnőt kaphatna a mesefilm folytatásában, és így ő lehetne az első leszbikus Disney-hercegnő. Jennifer Lee, a Jégvarázs író-rendezője pedig nem is zárja ki ennek lehetőségét.

Lee a Huffington Postnak elárulta, hogy az alkotókkal rengeteget beszélgetnek Elsa karakterének jövőjéről és nagyon lelkiismeretesen kezelik a kérdést.

Bár a Disney egyelőre elég visszafogottan kezeli az LMBTQ-témákat, néhány filmjükben már megjelentek ilyen elemet, így például a tavaly bemutatott A Szépség és a Szörnyetegben LeFou egy férfival táncol, míg az 2016-os Szenilla nyomában című mesében felbukkan egy leszbikus pár. Mindezek reményt adhatnak azonban, akik támogatják a leszbikus Elsa ötletét. 

A Jégvarázs folytatását 2019-ben mutatják be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top