Család

Futásra kényszerítette fiát a zuhogó esőben, hogy megleckéztesse

Egyedi büntetést talált ki egy apa fiának.

Arra a kérdésre, hogy milyen a jó szülő, valószínűleg ugyanannyira nehezen fogunk tudni azonos véleményt adni, mint arra, hogy mi a szép. Elfogadó? Következetes? Néha szigorú? Mindannyian máshogy gondolkodunk erről a kérdésről. Egy apa most olyan videót tett közzé, amiből a legtöbbünk valószínűleg azt a tanulságot fogja levonni, hogy ilyen szülő nem igazán szeretne lenni.

Miután fiát, Haydent kitiltották az iskolabuszról, mert erőszakosan viselkedett, apja, Bryan Thornhill egyedi útitervet dolgozott ki a számára. A zuhogó esőben futásra kényszerítette a gyereket, ő maga pedig autójával követte a 10 éves fiút az iskoláig. Egy másik videóból az is kiderül, hogy Haydennek ADHD-ja (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavara) van, így az apa még inkább szuper megoldásnak tartotta, hogy kicsit lefárasztja őt. Szerinte az, hogy a gyereket az iskoláig futásra ítéli a nagy hátizsákjával, zuhogó esőben, egészséges módja a büntetésnek. 

Barbara Greenberg serdülő, gyermek- és családpszichológus szerint amikor a gyerek rosszul viselkedik, például erőszakot követ el valaki ellen, a következménynek vagy szülői figyelmeztetésnek is hasonló dolgot érdemes választani. Az biztos, hogy nem azt, hogy esőben futásra bírunk egy hiperaktív gyereket, miközben autóval a hátában vagyunk…

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top