Család

„Majd ha lefogytál, hívj fel” – tényleg ilyen kapcsolatot szeretnél?

„Ha kicsit lefogynál, olyan szép lennél!” Ha voltál már telt nő, biztos megkaptad ezt a mondatot. Ilyenkor magadba omlasz, és megfelelési kényszerből elkezdesz teljes gőzzel fogyókúrázni.

„Majd ha lefogytál, hívj fel, akár még lehet is köztünk valami!” – mondja neked kecsegtetően a férfi, aki magát alfa-hímnek képzeli, és majd ő megmondja, hogy neked mennyire kellene vékonynak lenned ahhoz, hogy érdemes legyél rá. Az ő becses személyére és testére. Az ilyen férfinak nem te kellesz, hanem egy darab húsként gondol rád, amiből 50 deka sok, annyi nem fér bele, csak 20 deka kell, faragj le a zsírodból, mielőtt akár csak eszedbe jutna, hogy kapcsolatba lépj vele.

„Nagyon jó fej vagy, de jó lenne, ha kicsit lefogynál!” – mondja az a pasi, akinek a sörhasán megáll a korsó, de igényei persze vannak, legyél neki modell az oldalán, nehogy már összeérjen a combod, és ne is álmodj arról, hogy jókat eszel majd a jelenlétében, netán élvezed az életet. Hát mégis mit képzelsz, hogy nem azon gyötrődsz minden áldott nap, hogy valahogy megfelelj neki. Az, hogy milyen a lelked, mi van a fejedben, mennyire értelmes és intelligens vagy, nem izgatja, a lényeg, hogy 5 kilóval kevesebbet mutasson a mérleg, és beleférjen a feneked a 34-es nadrágba. Mert akkor tud villantani veled, nyilván, hiszen a haverjai is hasonló értelmi színvonalon vannak. A telt nő számára egyet jelent a szégyennel, megtűr az ágyában, de komoly kapcsolatra már nem tart alkalmasnak.

Tényleg ilyen párkapcsolatra vágysz? Amiben a férfi megmondja, hogy hány kilónak kell lenned ahhoz, hogy elfogadjon?

Mert mi történik, ha belemész és lefogysz, és elnyered az ilyen férfi szívét? Szerinted meg fog becsülni? Fogyókúrázol, mint egy megszállott, hogy lemenjen rólad az az 5-10 kiló, ami szerinte feleslegként ül a testeden, eléred a célt, vékonyabb vagy, mint valaha, és azt hiszed, boldog kapcsolatban élhettek. Elárulom: nem lesz boldog a párkapcsolat, mert csak újabb és újabb elvárásokat fog támasztani veled szemben.

párkapcsolat telt nők kritika

Részlet a Szívek szállodája című sorozatból

Nem lesz jó a hajad, vágasd le, esetleg növeszd meg, nem tetszik neki, ahogy öltözködsz, formáld át a stílusodat, nem elég menő a munkahelyed, tiszta ciki vagy a haverok előtt, nem jól beszélsz, hülyeségeket mondasz, inkább meg se szólalj, ha nem kettesben vagytok. Nem lesz elégedett azzal sem, ahogy főzöl, mosol, takarítasz, kivetnivalót talál benned bármikor, mert az alapja a kapcsolatnak az, hogy te felelj meg neki, mert nem vagy elég jó úgy, ahogy vagy.

Ha már így kezdődik egy kapcsolat, akkor annak csak rossz vége lehet.

A rossz vég ebben az esetben azt jelenti, hogy vagy beleragadsz, és hagyod, hogy két lábbal tiporjon rajtad évtizedeken keresztül, vagy sikerül kiszabadulnod, lerombolt, megtépázott önbizalommal. Az ilyen pasi bántalmazó, csak szépen csomagolja be a kritikát az elején. Még az is lehet, hogy igaza van, és van rajtad túlsúly, de ha nem tud ezzel együtt elfogadni, hidd el, vékonyabban sem fog szívből és igazán szeretni.

Nem ébreszt majd reggel úgy, hogy azt suttogja a füledbe, hogy milyen szép vagy, és nem néz rád szerelemtől elolvadó tekintettel, amikor terhesen akkorára nősz, mint egy kisebb bálna. Képtelen rá, mert nem téged szeret, hanem egy idealizált nőt, aki a fejében létezik. Úgyhogy ne fogyókúrázni kezdj, ha a fenti mondatok valamelyikét meghallod, hanem csak nevess az arcába, és szaladj tőle jó messzire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top