Család

Diana hercegnőt jobb anyának tartják, mint Szűz Máriát

Legalábbis a britek.

A Church of England és a ComRes közvélemény-kutató cég által készített felmérés során a britek Diana hercegnőt, Károly herceg 1997-ben elhunyt elvált feleségét választották meg. Igaz, hogy a hercegnő csak a szavazatok 5%-át kapta, de így is bőven megelőzte Kate Middletont, aki jelenleg harmadik gyermekét várja Diana idősebb fiától, Vilmos hercegtől.

A kérdés pontosan így hangzott:

Ön kit nevezne meg ideális anyaként a jól ismert édesanyák közül? Lehetnek valósak vagy kitaláltak, mostaniak vagy múltbeliek.

Szűz Mária egyébként csak a szavazatok 1%-át gyűjtötte össze, ezzel pedig „a saját anyukám”, Teréz anya, II. Erzsébet, Michelle Obama, a Harry Potterben szereplő Molly Weasley és Mary Poppins mögé került a listán. (Még úgy is, hogy közülük kettő soha nem szült gyereket.)

Katalin hercegnő, Vilmos herceg és gyermekeik 2017-ben Hamburgban. (Fotó: Getty Images)

A kutatásban résztvevőktől azt is megkérdezték, hogy szerintük mi a legfontosabb dolog, amit az édesanyjuk tett értük. A válaszadók egyharmada azt mondta, hogy „mindig ott volt, ha szükség volt rá”, és közel ötödük (18%) emelte ki, hogy édesanyja tanította meg arra, hogy mi a helyes. A kemény munka értékének megtanítása és az, hogy az anya mindent megadott, amit csak lehetett, egyaránt 11%-ot kapott.

Teréz anya és II. Erzsébet 1982-ben. (Fotó: Getty Images)

Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy édesanyjukra pozitív modellként tekintenek-e, mindössze 7% felelt igennnel.

Forrás: Yahoo.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top