Család

3 érv, hogy az édesanyád egyben a legfőbb szövetségesed is

Az édesanyánk, ha nem is a legjobb barátunk, de biztosan a legfőbb segítőnk lehet életünk során. A támasz, akire bármikor számíthatunk, akihez gondolkodás nélkül tudunk fordulni.

Gondoskodik rólunk, védelmez bennünket, és elkísér az úton egészen kicsi korunktól. Átsegít az akadályokon, és bizonytalan lépteinket leköveti. Míg felnőttkorunkra legfőbb szövetségesünk lehet. Ez egy különleges kapcsolat, jóval több, mint barátság, hiszen a kettőnk között lévő bizalom nagyon mélyen gyökerezik, egy olyan köteléket létrehozva, amely soha nem szakad el. Senki sem ismer bennünket jobban, mint ő, és mégis mindig velünk marad.

Tanácsadó

Egy olyan ember tanácsa, aki a világon a legjobban ismer és szeret bennünket, felbecsülhetetlen. Érdek nélkül gondolkodik rólunk, a legjobbat akarva nekünk. Nem féltékeny ránk, nem akar nekünk direkt rosszat. Bár senkinek sem könnyű a megfelelő szituációban a megfelelő tanáccsal előállni, de az anyukáknak valahogy ez mégis mindig sikerül. Ezért van az, hogy ha bizonytalanok vagyunk magunkban, döntéseinkben, elsőként őt hívjuk segítségül.

anya-lánya

Támogató

Ha mély és bensőséges az anya-gyerek kapcsolat, teljesen magától értetődő, hogy az édesanya a legfőbb támasz és támogató. Kell is, hogy legyen egy szövetségesünk, akiben teljesen meg tudunk bízni.

Védelmező

Anya biztonságot adó karjai bármitől képesek megvédeni. Gyerekként így is van: ha bántott valaki, vagy rossz dolog történt, a gyerekek anya ölébe futnak védelemért. Fontos, hogy ez se legyen eltúlozva, hiszen az önállóságra nevelés is az egyik legfontosabb anyai feladatok közé tartozik. Felnőttként pedig fordulhatunk hozzá tanácsért, hiszen jóval bölcsebb nálunk, már csak a több megélt tapasztalat okán is.

Az irántunk érzett szeretete nem múlik el, akkor sem, ha néha hülyeséget csinálunk. Hiszen ő ismer bennünket ténylegesen olyannak, amilyenek vagyunk, a jó és a rossz tulajdonságainkkal együtt, és így szeret minket már az első pillanattól fogva, ahogy meglátott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top