Család

Erzsébet-utalvány: már vidéken is megkezdődött a kézbesítés

Már nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja.

Nem kell aggódniuk a vidéken élő nyugdíjasoknak sem, április közepéig ők is megkapják a kormány ajándékát, a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt. Az MTI híre szerint már a vidéki postások is elkezdték az ajándékot tartalmazó borítékok kikézbesítését.

Parrag Zoltán postás átadja a tízezer forint értékű Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékot egy nyugdíjasnak – MTI Fotó: Mónus Márton

Akit nem talál otthon a postás, annak értesítőt hagy a postaládájában, amivel a kézbesítést követően 10 napig a postán is át lehet venni a borítékot. Az át nem vett utalványok a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához kerülnek, innen lehet május 31-ig utólag igényelni az újbóli kézbesítést.

A Magyar Posta tapasztalatai szerint várhatóan a nyugdíjasok több mint 80 százaléka a kézbesítőtől veszi át az Erzsébet-utalványokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top