Család

Aranyos szöveggel szólítják a beteg gyerekeket a Heim Pál-kórházban

Humorral és kedves szövegekkel oldják a stresszt a fővárosi Heim Pál-kórházban. A rendelőbe például hercegnőket hívnak be a hangszórókon keresztül, a fiúknál pedig nagyon működik a vasutas hangosbemondó stílus.

A budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet gyermeksebészetén akár kétszáz kis beteg is megfordul naponta, de mégis szánnak időt arra, hogy a gyerekek könnyebben viseljék a kezeléseket.

A váróban ücsörgő gyerekeket például kedves szöveggel hívják be a rendelőbe. Az egyik kosárlabdázás közben megsérült srácot például Kobe Bryant amerikai sztárkosaras várja az egyes vizsgálóban. Egy megszeppent kislányt pedig hercegnőként hívnak a királyné elé – írja a Bors.

Az egyik gyermeksebész azt mondja, a legtöbbször működik a humor, igyekszik folyamatosan viccelődni a gyerekekkel. A lányok hercegnők lesznek, a fiúknál pedig nagyon működik a vasutas hangosbemondó stílus.

Szerinte nagyon fontos a csapatmunka, hiszen mindenkinek pontosan meghatározott feladata van. Amíg pedig nincs minden orvos mellett egy gyermekpszichológus, addig a doktorok, nővérek és műtősök a kis betegek orvosai, barátai és pszichológusai is egyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top