Család

Elvette a fát, hogy megmentse a kivágástól

Hozzáment feleségül a fához, hogy megmentse.

A floridai Fort Myers egyik parkjában álló, százéves fikuszfát az a veszély fenyegette, hogy kivágják. Sokan ezzel nagyon nem értettek egyet, ám valaki drasztikus lépéseket is tett az ügy érdekében. A 60 éves Karen Cooper úgy döntött, férjhez megy a fához. Bizony, nem vicc, így akarta megmenteni az élőlényt.

Forrás: Courtesy Missy Lawrence

„Amikor meghallottam, hogy a város azt tervezi, hogy kivágja, azt gondoltam, na, azt már nem. Kitaláltam ezt a szórakoztató gesztust, de egy komoly üggyel kapcsolatosan. Annyi fát vesztettünk már el az Irma hurrikánban, így szörnyű hallani, hogy szándékosan ki akarják őket vágni. Ráadásul ez a fa mesés, ő a park fókuszpontja.”

Cooper elmondta, hogy azoknak a Mexikóban élő nőknek a történetei inspiráltak, akik fákat ültettek, így tiltakozva az erdőirtás ellen. Ő egy másik alternatív megoldást választott, és egy ünnepség keretei között hozzáment a fához. A ceremóniával a nő bátorítani szerette volna a többi lakost, hogy menjenek el a városházához tüntetni a fa megmentésért.

 

ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top