Család

Már sehol sincs szabad szoba a húsvéti hosszú hétvégére

Kicsit elkésett a szobafoglalással az, aki csak most szeretne szállást foglalni valamelyik nagyobb szállodába a húsvéti hosszú hétvégére. A szálláshelyek már csütörtökön megtelnek.

Már csütörtökön megtelnek a magyarországi szálláshelyek a húsvéti hosszú hétvégén, idén minden szállástípus iránt jelentős volt az érdeklődés – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke kedden Budapesten, a szövetség megalakulásának 50. évfordulója alkalmából tartott emlékülésen.

Könnyid László hozzátette: a forgalomnövekedés a tavalyi évhez képest két számjegyű lehet az előfoglalások alapján, a szobák átlagára mintegy 20 százalékkal magasabb egy átlagos hétvégéhez képest. Nemcsak a vízparti, hanem a hegyvidéki szálláshelyek is csaknem telt házzal üzemelnek majd – mondta. Az ünnepen jellemzően a családosok utaznak, és a szállodák mellett a panziók és az apartmanok is 90 százalék körüli töltöttséggel üzemelnek majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top