Család

Gyászol II. Erzsébet

Szomorú hírek érkeztek a Buckingham-palotából.

Elpusztult II. Erzsébet kedvenc corgija, Willow. A kutyus az utolsó volt azok közül, melyek a 2012-es londoni olimpián levetített kisfilmben is szerepeltek. Illetve ez a kutya volt az utolsó, 14. generációs leszármazottja Susannek, annak a corginak, melyet Erzsébet még a szüleitől kapott a 18. születésnapjára.

Willow-t rákos megbetegedés miatt kellett elaltatni vasárnap, mivel a királynő nem akarta, hogy tovább szenvedjen.

Willow a lépcső tetején, balra (Profimedia, UPPA News)

II. Erzsébet az összes kutyáját meggyászolta, ám egy Buckingham-palotából származó forrás a brit sajtónak úgy nyilatkozott, Willow halála minden eddiginél jobben lesújtotta. Talán azért is, mert ez a kutya volt az utolsó kapcsolata a szüleivel, a fiatalságával.

A kutyát valószínűleg a palota kertjében temették el.

A királynőnek még két tacskó-corgi keverék kutyája van, Vulcan és Candy, illetve tavaly örökbe fogadott még egy 9 éves corgit, Whispert, miután az állat eredeti gazdája elhunyt.

A brit uralkodó úgy döntött, nem akar több új kutyát a Buckingham-palotába, ha a már meglévő kutyusai is elpusztulnak, nem pótolja őket újakkal. 

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top