Család

Lánccal a bokáján, élve került elő a holttá nyilvánított nő

Lesoványodva, bokáján lánccal került elő egy halottnak nyilvánított asszony, akit rabszolgaként tartottak Monorierdőn.

Hamarosan bíróság elé kerül az a pár, akik éveken keresztül rabszolgaként tartottak egy budapesti nőt. Ellenük a Monori Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat.

A vádiratból kiderül, hogy az ügy sértettje korábban Budapesten élt, ám betegsége miatt sokszor hónapokra eltűnt otthonról. 2010 decemberétől eltűnt személyként körözte őt a rendőrség, majd 2016-ban holttá nyilvánították.

2017 júniusában viszont a halottnak nyilvánított asszony egy vecsési élelmiszerüzlet előtt tűnt fel, szemmel láthatóan alultáplált és elhanyagolt állapotban volt, lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott.

Kiderült, hogy a nő 2010-ben ismerkedett meg a Monorierdőn élő párral, majd saját elhatározásából hozzájuk költözött. Egy pincében kialakított lakhelyen élt és a ház körül dolgozott. Az évek alatt a nő többször is megszökött fogva tartóitól, de ők mindig megtalálták és visszavitték a házba. Egy idő után már lakattal zárt láncot kötöztek a nő lábára, és a pincébe zárták, amikor elmentek otthonról.

Azon a júniusi napon is ez történt, a férfi a nő lábát lánccal és lakattal egy vascsőhöz lakatolta, majd élettársával a lakást bezárták, és elmentek otthonról. Az asszonynak ez alkalommal sikerült a láncot szétszednie, megszökött, és a vasúti sínek mentén Vecsésre ment.

A Monori Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top